Nieuwe firmware brengt Goodreads naar Kindle Paperwhite

0

Amazon heeft vandaag een update beschikbaar gesteld voor de Kindle Paperwhite waarmee het onder meer de boekenaanbevelingssite Goodreads integreert in de ereader. De update was al eerder aangekondigd en wordt de komende weken automatisch verspreid naar de apparaten.

Geïnteresseerde lezers met een Kindle kunnen de update nu ook al zelf handmatig van de website van Amazon halen. Amazon kocht Goodreads eerder dit jaar voor een onbekend bedrag, en vanaf dat moment was het wachten op het moment dat de populaire boekensite ook in de apparaten van Amazon zou opduiken. Gisteren bracht het bedrijf al firmware met Goodreads-integratie uit voor de Kindle Fire-tablets.

Goodreads heeft inmiddels wereldwijd meer dan 20 miljoen leden. Die kunnen vanaf nu op hun Kindle Paperwhite favoriete passages uit hun ebooks delen met andere Goodreads-gebruikers, zien wat hun vrienden lezen en zo nieuwe boeken ontdekken, een waardering geven aan een boek en hun boekenplanken op Goodreads direct vanaf de Kindle beheren.

De update brengt ook Kindle Freetime naar de ereader. Hiermee kunnen ouders hun Kindle eenvoudig voor hun kinderen instellen, zoals het beschikbaar stellen van boeken en het instellen van leesdoelen.

Vorig artikelRechter: scannen van boeken voor Google Books is fair use
Volgend artikelMiddeleeuws Nederlands te beluisteren in iPad-app
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in