Ereaderverkoop in 2011 meer dan verdubbeld

0

De wereldwijde verkoop van ereaders is dit jaar met 108 procent gestegen ten opzichte van 2010, volgens een nieuw rapport van onderzoeksbureau IHS iSuppli. In totaal zullen er aan het eind van dit jaar naar schatting 27,1 miljoen apparaten verscheept zijn.

In 2010 werden er nog zo’n 13 miljoen apparaten verkocht. De groei dit jaar komt volgens IHS vooral doordat ebookverkopers als Amazon, B&N en Kobo hun apparaten goedkoop en grootscheeps in de markt hebben gezet.

Het onderzoeksbureau verwacht dat de groei de komende jaren behoorlijk zal afvlakken en in 2015 zal de ereaderverkoop zelfs weer afnemen. Tegen die tijd zullen de zwart-wit ereaders met slechts een functie het afleggen tegen meer geavanceerde apparaten met kleurenschermen die tegelijk de voordelen van de huidige eInkschermen hebben. Een zo’n scherm, Mirasol, werd onlangs door Qualcomm voor het eerst op de markt gebracht.

De piek in ereaderverkopen zal volgens IHS in 2014 liggen, wanneer zo’n 40 miljoen apparaten over de toonbank zullen gaan.

(Via: IHS iSupply.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in