Digitaal lezen op je mobiel met 9,5 inch oprolbaar scherm

0

De Mobile script is een mobiele telefoon met een buigzaam OLED display dat je kunt oprollen. Daarnaast beschikt de telefoon over zonnecellen om hem te kunnen opladen. De telefoon heeft altijd internet verbinding en het scherm is met 9,5 inch groot genoeg om je documenten op te lezen.

De smartphone heeft twee touchscreens: een klein scherm en een groot scherm dat om de telefoon gevouwen is. Het grote scherm is opgebouwd uit twee lagen, een zacht OLED touchscreen en een zacht scherm dat is gemaakt van nano materiaal dat hard word als er elektrische spanning op gezet wordt. Als het scherm opgerold is, dan is het apparaat 130 x 35 mm en past dus prima in je handtas of je broekzak. Als het scherm is uitgerold, is het apparaat 130 x 280 mm.

De achterzijde van de telefoon is bedekt met kleine zonnecellen. Je hoeft de telefoon niet per se op te laden via de traditionele manier, hoewel die mogelijkheid wel is ingebouwd. Je kunt aan de batterijstatus zien hoeveel energie het licht aan de telefoon geeft. Dat is wel handig, want dan weet je of je hem moet opladen met behulp van netstroom of niet.

De telefoon is geschikt voor het afspelen van video, surfen op het internet en lezen van documenten, die je gemakkelijk kunt ophalen. Het grote scherm heeft een diagonaal van 9,5 inch. Dit is groter dan de meeste smartphones en eInk ereaders. Daarnaast heeft het apparaat ook een virtueel toetsenbord. Aleksander Mukomelov is de ontwerper van de Mobile Script telefoon. Hij probeert steeds de nieuwste technieken met elkaar te combineren in gadgets. Of en wanneer deze telefoon in Nederland verkrijgbaar is, is niet bekend. Op moment van schrijven lijkt er enkel een concept van de telefoon te bestaan.

(Via: HappyNews.)

Vorig artikelAmazon opent Kindlestore voor buitenlandse auteurs
Volgend artikelVerkoop ebooks in Spanje stijgt met 500%

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in