Aldiko 2.0 nu gratis verkrijgbaar via Android Market

0

Gisteren werd de langverwachte nieuwe versie van Aldiko, een ereader-applicatie voor Android-toestellen, officieel uitgebracht. Vorig jaar december kon de 2.0-versie al tegen betaling aangeschaft worden, maar de update is nu voor iedereen gratis te downloaden. De update zorgt er onder meer voor dat je ebooks die met Adobe DRM beveiligd zijn kunt openen.

Terwijl Aldiko voorheen enkel onbeveiligde ePub- en PDF-bestanden ondersteunde, maakt de 2.0-versie het nu ook mogelijk om ebooks die beveiligd zijn met het Adobe DRM-systeem te openen. Binnen de app kun je eenvoudig je Adobe ID invoeren. Een ander voordeel van Aldiko 2.0 ten opzichte van het gros van de andere ereader-applicaties, is de mogelijkheid om de weergave volledig naar jouw hand zetten. Je kan lettertypes, lettergroottes, achtergrondkleuren, marges, uitlijning en spatiëring op je persoonlijke voorkeur afstemmen. Via de applicatie krijg je bovendien toegang tot een online marktplaats met ebooks van onder meer Smashwords, All Romance, O’Reilly en Feedbooks.

Op de website van Aldiko wordt als nieuwe functie ook de mogelijkheid om ebooks uit publieke bibliotheken virtueel te lenen en binnen de app tijdig terug te brengen belicht. Deze functie is echter voor Nederlandse gebruikers niet beschikbaar.

Andere handige nieuwe opties zijn onder meer een uitgebreide importeerfunctie, het raadplegen van een woordenboek en een inhoudsopgave, het aanbrengen van bookmarks, het kopiëren, plakken en sharen van teksten, het doorzoeken van boeken.

Dat de nieuwe Aldiko-applicatie Android 2.1 vereist, is dan weer eerder een minpunt. Dat betekent namelijk dat eigenaars van Android-tablets –en smartphones die op Android 2.0 draaien de nieuwe versie van Aldiko niet kunnen raadplegen.

Aldiko 2.0 is te downloaden in de Android Market. De nodige QR-code vind je terug op de website van Aldiko.

Via: Aldiko.com

Vorig artikelHP komt wellicht in maart met nieuwe tablet
Volgend artikelOvername Liquavista door Samsung bevestigd [Update]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in