Overname Liquavista door Samsung bevestigd [Update]

0

Afgelopen dinsdag had eReaders.nl in samenwerking met The Digital Reader een primeur te pakken. Dankzij een tipgever en wat speurwerk op internet kwamen we erachter dat Samsung het Nederlandse bedrijf Liquavista overgenomen had. Gisteren werd het gerucht al bevestigd na een persbericht van investeringsmaatschappij Gimv, vandaag laat Samsung weten dat de overname inderdaad plaatsgevonden heeft.

Op de website van persbureau Reuters kondigt Samsung het nieuws officieel aan. De overname van Liquavista past binnen de strategie van Samsung om te profiteren van de steeds sneller groeiende markt op het gebied van mobiele schermen. En laat tevens zien dat de interesse in nieuwe schermtechnieken voor bijvoorbeeld ereaders sterk toeneemt. Verschillende bedrijven zetten hier op in om een aanzienlijk deel van de ereadermarkt in handen te krijgen. Samsung zal hierbij de concurrentie aan moeten gaan met onder andere de ereaders van Sony, de iPad van Apple en de Kindle van Amazon.

De schermen van Liquavista kunnen toegepast worden in verschillende apparaten, van ereaders tot mobiele telefoons en tablets. Electrowetting zorgt voor een aanzienlijke afname in het energieverbruik ten opzichte van dat van de huidige schermtechnieken. De techniek achter de electrowettingschermen van Liquavista geeft Samsung de kans om de bestaande LCD-productielijnen aan te passen en zodoende synergie te bereiken tussen reeds beschikbare vaardigheden en middelen, aldus een verklaring van het bedrijf.

Hoeveel geld er precies gemoeid was met de overname wil Samsung niet prijsgeven. In het persbericht van investeringsmaatschappij Gimv wordt echter gesproken over een positieve bijdrage op de balans van 4,6 miljoen euro. Het overnamebedrag zal dus in elk geval hoger zijn dan dat.

Update: ook Liquavista heeft vandaag bevestigd in een persbericht dat zij overgenomen zijn door Samsung. Johan Feenstra, directeur van Liquavista, geeft aan blij te zijn met de overname. Het past bij de oorspronkelijke doelstelling van het bedrijf om een disruptieve ontwikkeling te zijn in de beeldschermenmarkt. Door de overname is er zekerheid dat de electrowetting techniek zo snel als mogelijk op de markt komt, aldus Feenstra.

Via: Reuters. Bedankt voor de tip, Pieter!

Vorig artikelAldiko 2.0 nu gratis verkrijgbaar via Android Market
Volgend artikelNoteSlate: 13 inch notitietablet met eInkscherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in