NoteSlate: 13 inch notitietablet met eInkscherm

0

De NoteSlate, ook wel NeoSlate genoemd, is een relatief goedkope, dunne tablet met een eInk-display. Het toestel is in de eerste plaats bedoeld om notities op te nemen, maar zal op termijn bijvoorbeeld ook geschikt zijn om PDF-bestanden op te lezen.

De NoteSlate beschikt over een touchscreen. Om notities te nemen, schetsen of tekeningen te maken, is het gebruik van de bijgevoegde stylus aangewezen. Het toestel heeft ook een drietal knoppen, voor het opslaan en deleten van bestanden en het terugkeren naar eerder geraadpleegde schermen. Verder beschikt de Slate over een USB-poort, een SD-kaartlezer en een input voor koptelefoons.

Vanaf de lancering, die omstreeks juni 2011 zou moeten plaatsvinden, heeft de NoteSlate slechts een gelimiteerd aantal functies. Naast het nemen van notities en het maken van tekeningen kan je er bijvoorbeeld muziek op afspelen. In de toekomst komt er echter een nieuwe versie waarop je ook PDF-bestanden kan lezen en handgeschreven notities omzetten naar digitale teksten.

De NoteSlate, die amper 99 dollar gaat kosten, heeft een 13-inch eInk-scherm met een resolutie van 750 x 1080 pixels, en beschikt over een batterij die maar liefst 180 uren mee zou kunnen. Je kan switchen tussen een scherm dat zwarte letters weergeeft op een witte achtergrond of een displaymodus die witte letters toont op een zwarte achtergrond. Op termijn plant de fabrikant echter ook een 4-kleurenversie. Die kan blauwe, rode, groene en witte teksten en tekeningen weergeven op een zwarte achtergrond. Aan dit model zal wellicht wel een duurder prijskaartje hangen.

Via: Good E-reader Blog.

Vorig artikelOvername Liquavista door Samsung bevestigd [Update]
Volgend artikelBelgisch kinderboek ‘Antletics’ verschijnt enkel op de iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in