Koninklijke Bibliotheek breidt wetenschappelijke ebookcollectie uit

0

De Koninklijke Bibliotheek is hard op weg naar een goed gevuld landelijk ebookplatform. Sinds kort biedt de KB haar leden meer dan 180.000 internationale wetenschappelijke ebooks. Via het platform EBook Library zijn de ebooks te leen.

Via het online platform EBook Library zijn de ebooks voor de leden van de Koninklijke Bibliotheek beschikbaar en gemakkelijk doorzoekbaar. Elk ebook is voor een periode van een week te downloaden. De ebooks zijn doorzoekbaar op full text, er kunnen eigen aantekeningen gemaakt worden en er kan een persoonlijke leeslijst gecreëerd worden. De Koninklijke Bibliotheek laat in haar bericht weten dat het voornamelijk gaat om Engelstalige boeken op het gebied van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Maar volgens Raymond Snijders, informatiespecialist bij Windesheim, bevat de collectie ook een grote hoeveelheid managementboeken (zo’n 40.000), boeken over de kunsten en onderwijs (beide goed voor zo’n 10.000 ebooks) en Informatica (ruim 9.000 ebooks).

Via een eenvoudig zoekscherm is de collectie te doorzoeken. Heb je een interessant ebook gevonden, dan kan deze online bekeken worden of gedownload in twee formaten: PDF of ePub. Voor alle downloads geldt een standaard uitleentermijn van 7 dagen. Of het ebook nog beschikbaar is, wordt aangegeven met een groene stip ‘Available’. Dit hangt samen met de hoeveelheid licenties die de KB heeft aangeschaft per ebook. Elk ebook dat je downloadt dient geopend te worden in Adobe Digital Editions, want de Adobe DRM zorgt voor de handhaving van de uitleentermijn.

De ePubbestanden zijn ook op smartphone en tablet te lezen. Voor de iPhone en iPad is dan de Bluefire-app aan te raden, Androidgebruikers kunnen Aldiko gebruiken. Beide apps kunnen overweg met ebooks met Adobe DRM. De Koninklijke Bibliotheek is bezig om de ebooks ook beschikbaar te maken voor de Kindle.

Via: Koninlijke Bibliotheek en Vakblog, werken met informatie van Raymond Snijders.

Vorig artikel#readpenguin en @LeesTweeps: leesclubs via Twitter
Volgend artikelGerucht: Amazon breidt assortiment uit met kleurenereader en 10-inch tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in