Bruna Tablisto: nieuwe kiosk-app van winkelketen Bruna?

0

Een aantal weken geleden werd bekend dat Bruna binnenkort met een nieuwe applicatie voor digitaal lezen komt. Uit informatie op de site van Tablisto blijkt dat de boekwinkelketen dat doet in samenwerking met Tablisto.

Tablisto is een app die in 2011 gelanceerd werd als leesapp voor tijdschriften en boeken. In de tussentijd kreeg de app enkele keren een update, met als laatste wijziging dat er behalve PDF ook ePub-bestanden mee geopend konden worden. Erg populair werd de app niet, op Google Play is de applicatie bijvoorbeeld tot nu toe slechts 100 tot 500 keer gedownload.

Die populariteit kan binnenkort wel eens snel groter worden. Het lijkt er nu op dat Tablisto de samenwerking met boekwinkelketen Bruna heeft opgezocht. Op de site van Tablisto kan sinds kort ook met een account van Bruna.nl ingelogd worden, en op sommige pagina’s is de naam ‘Tablisto’ vervangen door ‘Bruna Tablisto’. Op de site van Bruna zelf verwijst de url www.bruna.nl/brunatablisto door naar een nog lege service-pagina. Ook heeft Bruna op 21 september 2012 de domeinnaam brunatablisto.nl geregistreerd.

Volgens Tablisto.nl is Bruna Tablisto een app waarmee je ‘digitale magazines, tijdschriften, boeken of kranten’ kunt lezen. “Sommige tijdschriften of boeken zijn interactief of multimediaal verrijkt, met filmpjes bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om meerdere tijdschriften tegelijk te lezen, zodat je gemakkelijk kunt vergelijken of notities kunt maken.”

Momenteel is de kiosk in de Android-app van Tablisto nog niet actief. Wanneer Bruna en Tablisto de vernieuwde app voor iOS zullen lanceren is nog niet bekend, waarschijnlijk in de nabije toekomst.

Vorig artikel“Geen feestje voor het digitaal platform”
Volgend artikelBrussel daagt Frankrijk en Luxemburg voor rechter om BTW-tarief ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in