Bruna komt met Bliyoo, ebookabonnement voor onbeperkt lezen

0

Winkelketen Bruna komt met een abonnementsdienst voor ebooks. Dat maakte het bedrijf vanmorgen bekend. De dienst gaat Bliyoo heten en wordt de komende tijd getest.

De afgelopen maanden werkte Bruna in stilte aan Bliyoo, vandaag zoekt het de openbaarheid. Bruna is op zoek naar 50 lezers die de dienst de komende drie maanden willen testen. Zij krijgen in de gratis testperiode de beschikking over tenminste 50 actuele digitale boeken en tijdschriften. De ebooks in het abonnement kunnen straks gelezen worden op pc, laptop, tablets en smartphones. Ereadergebruikers lijken buiten de boot te vallen bij Bliyoo.

Na de testperiode wordt duidelijk hoeveel geld Bruna gaat vragen voor het ebookabonnement. Dat is ook nog afhankelijk van de gesprekken die Bruna heeft met uitgevers. Die gesprekken vinden momenteel plaats.

De ‘all you can read’-diensten voor ebooks springen op het moment als paddestoelen uit de grond. Internationaal zijn er diverse partijen die veel investeringsgeld opgehaald hebben zoals Oyster en Scribd, Amazon heeft een eigen abonnement en ook in Nederland zijn diverse grotere en kleinere partijen bezig met de ontwikkeling van een abonnementsdienst.

Vorig artikelNu ook stripboeken bij abonnementsdienst Scribd
Volgend artikelNieuw: VerhalenBieb, app met korte verhalen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in