Nieuw: VerhalenBieb, app met korte verhalen

0

De Nederlandse bibliotheken hebben van de week de VerhalenBieb-app gelanceerd. In deze applicatie vind je diverse korte verhalen, en iedere maand komt er een nieuw verhaal bij van een bekende of minder bekende auteur.

In de app staan 20 verhalen van onder anderen Fiona Rempt (‘Regendruppels’), Herman Brusselmans (‘De overval’), Anne Winkels (‘Schoonheid’) en Jan Bos (‘GGZ’). Iedere maand wordt er een verhaal van ongeveer 6.000 woorden aan toegevoegd. Deze verhalen zijn in 15 tot 20 minuten te lezen.

De applicatie werd ontwikkeld door Pikas, die eerder ook een gelijknamige eigen verhalen-app maakte. De applicatie is gratis voor zowel bibliotheekleden als niet-leden. Voor het lezen is geen internetverbinding nodig; het gedownloade verhaal wordt opgeslagen op smartphone of tablet.

De VerhalenBieb-app werd gemaakt ter gelegenheid van de Week van het Korte Verhaal, afgelopen week. Later dit jaar staat het korte verhaal bovendien centraal in de leescampagne Nederland Leest. Eerder kwamen de bibliotheken al met de VakantieBieb, de LuisterBieb en de Poëziebieb.

Vorig artikelBruna komt met Bliyoo, ebookabonnement voor onbeperkt lezen
Volgend artikelDirecteur Bruna: ‘De ereader heeft zijn langste tijd gehad’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in