19% van de Belgen heeft wel eens een ebook gelezen

0

De Belgische distributeur Primento hield ter gelegenheid van de boekenbeurs van Brussel een representatief onderzoek naar de digitale leesgewoontes. Een van de uitkomsten is dat bijna een op de vijf Belgen wel eens een digitaal boek gelezen heeft. Een kwart van de bezitters van een tablet leest er bovendien wel eens een digitaal boek op.

Het onderzoek werd gehouden onder 1400 Belgen op openbare plekken in diverse Belgische steden. Van de deelnemers was ongeveer de helft Nederlandstalig en zo’n 43% Franstalig. Primento concludeert dat, net als in andere Europese landen, België het digitale boek langzaam maar zeker omarmt.

Van de 19% digitale lezers leest 40% gemiddeld ongeveer een ebook per maand, voornamelijk op tablets en ereaders. 25% van de ondervraagden verwacht dat het papieren boek op een gegeven moment zal ingeruild worden voor digitale boeken. Niet iedereen is blij met digitale boeken. Een op de zes Belgen heeft een negatieve houding ten opzichte van ebooks.

Over het algemeen bleek uit deze enquête, net als eerdere, ook weer dat Belgen gemiddeld weinig lezen. 43% van de ondervraagden leest zelden tot nooit een boek. Primento vroeg ook naar de betalingsbereidheid van Belgen. Meer dan de helft is bereid minstens 10 euro voor een digitaal boek neer te leggen als dat boek 15 euro kost. Tegelijk zegt 16% niet te betalen maar alleen illegale versies te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in