Self-publishing programma Kobo Writing Life nu ook in Nederland

0

Sinds kort is Kobo Writing Life ook in Nederland beschikbaar. Met dit programma kunnen Nederlanders hun zelfgeschreven ebooks kosteloos via Kobo uitgeven. De ebooks kunnen vervolgens door Kobo-klanten gekocht en gedownload worden. Volgens Kobo gaat self-publishing de komende jaren een grote vlucht nemen.

Schrijvers die hun ebook via Kobo willen verkopen kunnen vanaf nu inloggen via de website van het bedrijf. Daar word je in enkele stappen snel door het proces heen geleid. Zo kun je een beschrijving van je boek invullen, een cover uploaden en het ebook zelf. Dat kan in diverse formaten, zoals Word, Open Office, Mobipocket of ePub. Wanneer je het in een ander formaat dan ePub uploadt, zorgt Kobo automatisch voor de conversie naar ePub.

Vervolgens kun je als schrijver kiezen of je wilt dat er DRM op je ebook wordt toegepast. Ook kun je aangeven in welke regio’s van de wereld je boek verkocht mag worden. Staat je boek eenmaal in de Kobo-winkel dan heb je via het dashboard een handig dagelijks overzicht van de verkopen en opbrengsten van je boek.

Kobo verwacht veel van self-publishing, zo vertelde Jean-Marc Dupuis van het bedrijf gisteren op het ereading & tablet event. In de VS zijn er de afgelopen jaren al diverse auteurs geweest die succes hebben geboekt met het zelf uitgeven van ebooks.

Vorig artikelBol.com lanceert vernieuwde ereading app
Volgend artikelEreading event 2013: digitale content heeft context nodig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in