Amazon introduceert Send to Kindle Button

0

Amazon heeft een nieuwe functie geïntroduceerd: met de ‘Send to Kindle Button’ kunnen artikelen van blogs, nieuwssites en andere online media met één druk op de knop naar een Kindle ereader verzonden worden. Daar verschijnt het artikel dan als ebook.

De button kan eenvoudig door website-eigenaren geïntegreerd worden. Er is ook een WordPress-plugin beschikbaar gemaakt. Na installatie van de button door de website-eigenaar kunnen lezers eenvoudig interessante artikelen naar hun Kindle account sturen en ze later lezen op hun ereader of in één van de Kindle apps voor iOS, Android, PC of Mac.

De functie lijkt nogal op Instapaper of Readability, maar die apps zijn alleen beschikbaar op tablets en smartphones. Met de Send to Kindle-button kunnen artikelen nu ook eenvoudig op een Kindle met eInk scherm gelezen worden. Dat maakt de Send to Kindle functie vooral interessant voor het rustig lezen van uitgebreide artikelen op een ‘echte’ ereader.

Naast de Send to Kindle button bood Amazon al de mogelijkheid om documenten te mailen naar een Kindle reader. Daarnaast kunnen gebruikers een printerdriver downloaden waarmee documenten naar een Kindle ‘geprint’ kunnen worden.

(via The Digital Reader )

Vorig artikelEreading event 2013: digitale content heeft context nodig
Volgend artikelFranse ebookmarkt nog slechts op 0,6% van boekenomzet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in