‘Ereader laat moeilijk lezenden meer lezen’

0

De helft van de Britten die digitaal leest, zegt dat ze dankzij de technologie meer zijn gaan lezen. Bovendien krijgen moeilijk lezenden meer zelfvertrouwen door het gebruik van een ereader, waardoor ook zij meer gaan lezen. Dat laat een Brits onderzoek van Quick Reads zien, bericht The Guardian.

Quick Reads specialiseert zich in korte boeken van toonaangevende schrijvers voor mensen die normaal niet snel aan lezen toekomen of moeite met lezen hebben. Veel van de respondenten in het onderzoek gaven aan dat digitaal lezen hen diverse voordelen biedt. Zo vindt 41% dat het kunnen opzoeken van woorden in een ingebouwd woordenboek het lezen makkelijker maakt. De helft noemde ook het kunnen regelen van de lettergrootte als groot voordeel aan ereaders.

Ook het overvloedige aanbod gratis ebooks helpt mee. 61% van de deelnemers aan het onderzoek gaven aan hierdoor boeken te hebben gelezen die ze anders nooit zouden lezen.

Cathy Rentzenbrink van Quick Reads ziet ook de voordelen van digitaal lezen voor aarzelende lezers. “Ereaders zorgen ervoor dat mensen die de taal nog niet zo goed beheersen op hun eigen tempo met boeken in aanraking kunnen komen, waardoor ze beter leren en hun zelfvertrouwen toeneemt.”

Onduidelijk is overigens of de cijfers uit een representatief onderzoek komen of dat het slechts om een rondvraag onder gebruikers van Quick Reads handelt.

Vorig artikelGroot-Brittannië: ebookverkoop steeg met 20% in 2013
Volgend artikelEerste blik op 8-inch Cybook Ocean
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in