Universiteit start proef met ereader

0

De Universiteit van Maastricht is op 17 april 2009 een pilot gestart met 10 inch ereaders van iRex. Acht studenten van de MEBIT opleiding (Evidence Based Innovation in Teaching) gaan deze ereaders de komende maanden testen.

Leraren uit het voortgezet onderwijs leren in de MEBIT opleiding hoe innovatie, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, onderwijsvernieuwingen kan ondersteunen en vormgeven. De universiteit werkt hiervoor samen met de stichting OpenWijs. Experts van deze stichting zijn als sinds 2007 betrokken bij het ontwikkelen van ereaders en mini laptops voor onderwijsdoeleinden.

Het A4-formaat van de 10 inch ereader bleek noodzakelijk voor het prettig lezen van pdf bestanden. In eerste instantie werd een ereader van 8 inch geprobeerd, maar daar bleek de pdf niet in te passen en het handmatig omzetten bleek bewerkelijk en dus duur.

De test met de ereader past ook goed in het duurzame imago van de Universiteit Maastricht. Ondanks het beleid van de instelling, produceert een student nog altijd zo’n 400 kilo afval, onder meer papier, koffiebekers en verpakkingsmateriaal. De universiteit hoopt zo de papier afvalberg terug te brengen.

(Via: Persbericht Universiteit Maastricht.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in