Kobo verkrijgt 50 miljoen dollar extra aan investeringen

0

Kobo, het in Canada gevestigde ereadingbedrijf, heeft 50 miljoen dollar aan extra investeringen gekregen. Het geld zal met name gebruikt gaan worden om de internationale uitbreiding te financieren. Het bedrijf zal vanaf deze zomer in meerdere Europese landen actief worden, waaronder Nederland.

Een deel van de investering wordt gemaakt door de Canadese boekwinkelketen Indigo, die nu een meerderheidsbelang van 51 procent in Kobo heeft. Het grootste deel van de huidige investering wordt echter opgebracht door een onbekende institutionele belegger.

Ruim een week geleden kondigde Kobo officieel de Europese uitbreidingsplannen aan. Vanaf mei zal het bedrijf in Duitsland en Spanje actief worden. In de zomer komen daar nog Frankrijk, Italië en Nederland bij. In al deze landen wil Kobo de eigen ereader en een groot aanbod van lokale ebooktitels gaan verkopen. Ook zullen de applicaties voor smartphones en tablets aangepast worden voor deze landen.

Kobo lanceerde de eigen ereader ruim een jaar geleden en ging met een lage prijs bewust de concurrentie met Amazon aan. Inmiddels is de Kindle van Amazon te koop voor prijzen vanaf 114 dollar. De prijs voor de Kobo ereader ligt daar nog onder. Deze is vanaf 99 dollar verkrijgbaar. Net als de Kindle heeft de ereader van Kobo een wifi-verbinding, waarmee ebooks direct op het apparaat aangeschaft kunnen worden.

(Via: Forbes.)

Vorig artikelApple en Samsung kruisen degens over patenten
Volgend artikelErasmiaans Gymnasium experimenteert met iPad in klas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in