IDC voorspelt sterke stijging aantal verkochte ereaders in Europa

0

Onderzoeksbureau IDC verwacht dat de markt voor ereaders in Europa, het Midden-Oosten en Afrika tegen 2015 gelijk zal zijn aan de Amerikaanse markt. Tot nu toe blijft de groei van het aantal verkochte ereaders in Europa achter bij de Verenigde Staten, met name vanwege het succes aldaar van de Kindle van Amazon.

Het IDC – een afkorting van International Data Corporation – becijfert dat er in 2015 zo’n 9,6 miljoen ereaders verkocht zullen worden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2010 waren dat er nog slechts 1,9 miljoen, waarvan het grootste deel in Europa.

Het onderzoeksbureau geeft diverse redenen voor de verwachte groei. Zo zou de eInktechniek in combinatie met het voordeel van een lange batterijduur steeds meer fanatieke lezers over de streep trekken. Zij zullen sneller kiezen voor een ereader dan voor een LCD-tablet, verwacht het bureau. Het feit dat deze apparaten aantrekkelijk geprijsd worden zorgt ervoor dat ze weinig te vrezen hebben van kannibalisatie door multifunctionele tablets.

Op dit moment zijn er volgens het IDC nog weinig titels beschikbaar in talen anders dan het Engels. Niet geheel verrassend ging het grootste deel van de ereaders in Europa tot nu toe dan ook in Engeland over de toonbank. Daarna volgen Duitsland en Frankrijk. Toch ziet het overgrote deel van de continentale Europese uitgevers inmiddels de potentie van ebooks.

Sinds Amazon de Kindle ook naar Europa verscheept is dit bedrijf ook hier marktleider geworden. Zo’n 35 procent van de verkochte ereaders in Europa komt van Amazon. Maar ook Sony heeft nog een flink marktaandeel, voornamelijk doordat deze ereaders de ePubstandaard ondersteunen.

(Via IDC.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in