Amazon brengt bibliotheekboeken naar Kindle

0

Internetwinkel Amazon heeft aangekondigd dat Kindlebezitters later dit jaar ook ebooks van bibliotheken kunnen lezen op de Kindle. Tot nu toe was het lenen van ebooks via bibliotheken in de VS voorbehouden aan mensen met een ereader die het ePubformaat kan openen, zoals bijvoorbeeld de Sony Readers.

Klanten van Amazon kunnen ‘later dit jaar’ met hun Kindle of een van de lees-apps van Amazon ebooks lenen bij meer dan 11.000 bibliotheken in de VS. Het bijzondere is dat wanneer lezers aantekeningen of notities maken bij een geleend ebook, deze bewaard blijven voor het geval de lezer het ebook nogmaals leent of aanschaft via Amazon.

“We doen hier wat extra’s”, aldus Jay Marine, hoofd van Amazon Kindle. “Normaal gesproken is het maken van notities in bibliotheekboeken niet toegestaan.” Door de Whispersynctechniek van Amazon blijven de digitale notities echter bewaard – zonder dat ze zichtbaar zijn voor het volgende bibliotheeklid dat het ebook leent.

Het feit dat je met de Kindle tot nu toe geen bibliotheekboeken kon lenen was een groot minpunt voor veel gebruikers. Ebookdistributeur OverDrive werkte lange tijd enkel met ePub-bestanden in combinatie met Adobe DRM-beveiliging. Deze ebooks kunnen niet op de Kindle geopend worden, zodat bibliotheken een groot publiek aan potentiële ebooklezers misliepen.

(Via: Amazon.)

Vorig artikelIDC voorspelt sterke stijging aantal verkochte ereaders in Europa
Volgend artikelWashington Post lanceert sociale nieuwsaggregator Trove

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in