VS: Consumenten krijgen geld terug voor te dure ebooks

0

Drie van de vijf aangeklaagde uitgevers in de Amerikaanse rechtszaak rondom ebookprijzen hebben aangegeven in onderhandeling te zijn over een schikking. Onderdeel van die schikking is dat uitgevers geld gaan terugbetalen aan consumenten die te veel hebben betaald voor hun ebooks. De uitgevers zullen in totaal waarschijnlijk tientallen miljoenen dollars terug moeten betalen.

De uitgeverijen Harper Collins, Hachette en Simon & Schuster onderhandelen momenteel met de verschillende Amerikaanse staten over de schikking. Eerder werd al bekend dat twee van de uitgevers in elk geval 52 miljoen dollar gaan betalen aan 15 staten en Puerto Rico. Inmiddels is duidelijk dat meer staten – mogelijk alle 50 – hierbij aan zullen sluiten. Of dan ook het bedrag omhoog gaat is nog niet bekend.

Consumenten kunnen na een eventuele schikking aankloppen bij de staat waarin ze wonen om geld terug te krijgen wanneer ze ebooks voor te hoge prijzen hebben gekocht.

Apple en twee uitgevers, Macmillan en Penguin, weigeren te schikken omdat ze stellen geen onderlinge prijsafspraken te hebben gemaakt.

(Via: PaidContent)

Vorig artikelKB: ‘dark age’ dreigt voor digitaal erfgoed
Volgend artikelGoogle stopt met betaaldienst One Pass

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in