Icarus introduceert nieuwe Android-tablet

0

Icarus heeft vandaag een nieuwe tablet gelanceerd. Het Nederlandse bedrijf bracht al eerder een tweetal ereaders en een tablet op de markt. Vanaf vandaag is dat aanbod uitgebreid met een 7-inch tablet onder de naam Bluefire G2, die draait op Android 2.3.

De Bluefire G2 heeft een capacitief aanraakscherm met een grootte van 7 inch en een resolutie van 800 bij 480 pixels. Het apparaat weegt 378 gram, draait op een 1,2 GHz processor en heeft een opslagcapaciteit van 4 GB en een accu van 3600MAH. Ook is er een webcam op de tablet te vinden, deze heeft een resolutie van 2 megapixel.

De tablet is uitgerust met versie 2.3 van Android en heeft toegang tot de Android Market zodat je er eenvoudig nieuwe apps op kunt zetten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld apps als de Kindle-app van Amazon of de Boekenbol-app van Bol.com downloaden, waardoor je er digitale boeken van deze winkels mee kunt lezen. Ook staan er diverse apps al voorgeïnstalleerd, waaronder Aldiko, een app waarmee je boeken in ePub- en PDF-formaat kunt lezen. In een later stadium valt de tablet volgens Icarus te updaten naar Android 3.0 Honeycomb.

De Bluefire G2 is vanaf nu verkrijgbaar bij diverse winkels voor een prijs van 199,95 euro.

(Via Icarus.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in