Amerikaanse consumentenbond: nieuwe Nook beter dan Kindle

0

Voor het eerst sinds de lancering van de Kindle is het apparaat niet langer de beste ereader op de markt, zo oordeelt de Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports. De verschillen zijn soms klein, maar de nieuwe Nook, de onlangs gelanceerde ereader van Barnes & Noble, troeft Amazons ereader op diverse fronten af.

Volgens Consumer Reports is de nieuwe Nook het bewijs van de groei die Barnes & Noble op ereading-gebied doormaakte. Het bedrijf introduceerde de eerste Nook – een apparaat met eInk-scherm en een kleiner LCD-scherm voor navigatie – in 2009. Deze ereader kende echter op het vlak van firmware nogal wat problemen.

Sinds deze maand is de nieuwe Nook verkrijgbaar, een simpele ereader met Pearl-scherm dat met de vinger te bedienen is. In de categorie 6-7 inch schermen is dit apparaat nu de beste keus van Consumer Reports.

De organisatie wijst erop dat het verschil echter maar klein is, en verwacht dat de Kindle weer in de buurt van de Nook kan komen door eventuele firmware-updates. Onder meer de toevoeging van de mogelijkheid om bibliotheekboeken op de Kindle te lezen zou het apparaat weer op gelijke hoogte met de Nook kunnen brengen.

Binnenkort hoopt Consumer Reports ook de nieuwe ereader van Kobo in de vergelijking te kunnen meenemen.

(Via Consumer Reports.)

Vorig artikelIcarus introduceert nieuwe Android-tablet
Volgend artikelGoogle en British Library digitaliseren 250.000 boeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in