On The Road van Jack Kerouac uitgebracht als iPad-app

0

Penguin Books blaast het verrijkte ebook nieuw leven in met de iPad-applicatie ‘On The Road’. Deze app bevat de originele tekst van Jack Kerouacs klassieker uit 1957, aangevuld met tal van exclusieve extra’s, waaronder interactieve landkaarten van de legendarische road trips, geschrapte passages en nooit eerder gepubliceerde foto’s.

Onlangs gaf Faber & Faber het beroemde gedicht ’The Waste Land’ van T.S. Eliot al een ‘app-behandeling’. Nu is het de beurt aan Penguin, dat afgelopen weekend een exclusief voor de iPad ontwikkelde ebook-applicatie van ’On The Road’ uitbracht.

Het complete originele boek van Kerouac uit 1957 vormt de basis voor deze applicatie, die enkele leuke en interessante toevoegingen bevat. Zo kan je de verschillende road trips van de personages Dean en Sal uit het boek volgen aan de hand van interactieve kaarten. Voorts krijg je schetsen voorgeschoteld die Kerouac on the road getekend heeft, en stukken uit het dagboek dat hij bijhield. De applicatie beschikt zelfs over familiefoto’s die nooit eerder verschenen zijn, brieven die Kerouac naar zijn medewerkers stuurde én passages die onder impuls van uitgever Viking uit het boek verwijderd zijn. Het is tenslotte mogelijk om Kerouac zelf drie hoofdstukken uit zijn boek te laten voorlezen.

Net als de digitale editie van ‘The Waste Land’, is deze ‘On The Road’-app nogal prijzig – de huidige prijs is 10,49 euro, en die zou vanaf 2 juli nog opgedreven worden. Toch is ‘The Waste Land’ – die 10,99 euro kost – één van de populairste ebook-apps in de App Store. Naast een iPad-applicatie, zal er ook een goedkopere iPhone-editie van ‘On The Road’ verschijnen.

(Via: Penguin)

Vorig artikelGoogle en British Library digitaliseren 250.000 boeken
Volgend artikelOnafhankelijke auteur verkoopt meer dan miljoen ebooks via Amazon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in