First to read, gratis ebooks lezen voorafgaand aan publicatie

137
0
DELEN

De Amerikaanse uitgeverij Penguin heeft een website gelanceerd waarmee lezers toegang kunnen krijgen tot ebooks, ruim voorafgaand aan de publicatiedatum. Het is bij uitgevers al gewoonte dat reviewexemplaren worden verstuurd naar journalisten en bloggers, maar Penguin richt zich hiermee juist op het grote publiek.

Lezers kunnen zich op de website First to read aanmelden en inschrijven op boeken die ze graag als eerste zouden willen lezen. De uitgeverij kiest vervolgens een aantal lezers uit de aanmeldingen die het ebook nog voor de officiële publicatiedatum mogen lezen.

Door vervolgens reviews te plaatsen en op de site actief te worden krijgen leden punten, die ze kunnen inwisselen voor het recht om een bepaald ebook te mogen lezen.

De uitgeverij hoopt op deze manier de discussie en buzz rondom een boek aan te zwengelen nog voordat het boek op de markt is. Het enige punt van kritiek: de ebooks zijn beveiligd met Adobe DRM.

De website is bedoeld voor Amerikaanse bezoekers, maar wanneer je je aanmeldt met een locatie in de VS heb je als Europeaan ook toegang.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER