“App stores zijn niet de toekomst”

0

Dat zegt Vic Gundotra, vice president Engineering van Google. De toekomst is wel web-based applicaties, onafhankelijk van de verschillende besturingssystemen die nu bestaan voor mobiele telefoons. Dat zou betekenen dat je bijvoorbeeld ook toegang koopt tot ebooks.

Google lijkt zich af te zetten tegen ondersteuning van verschillende besturingssystemen en meer op weg te zijn naar een browser als “app store”. In de toekomst zou het zo kunnen zijn dat je zogenaamde widgets op je desktop hebt staan, die hun informatie van het web halen. De verschuiving van lokaal draaiende systemen, zoals Microsoft Office, naar web-based applicaties, zoals bijvoorbeeld Google Docs, leidt tot enorme kostenbesparingen, aldus Gundotra op het Mobilebeat congres.

De vraag is wat dit voor ebooks gaat betekenen. Koop je dan een licentie om via je browser toegang te krijgen tot een ebook? En gaat die toegang gelaagd worden in prijs: hogere prijs voor eeuwige toegang en lagere prijs voor toegang van bijvoorbeeld een maand? Worden alle ebooks dan cloudbased? Dan zullen ereaders allemaal Wifi of 3G moeten gaan ondersteunen, anders kun je je ebook niet lezen op een bankje in het park. De meeste ereaders doen dit nu nog niet.

En wat als die licentie dan zomaar zonder jouw toestemming wordt ingetrokken, zoals Amazon deed afgelopen week? Voordeel: je kunt samen een ebook lezen en aantekeningen maken.

(Via: Emerce.)

Vorig artikelNotities maken in iPhone ebooks met Stanza update
Volgend artikelRIAA verklaart DRM dood

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in