Barnes & Noble lanceert ebookwinkel

0

De Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble heeft vandaag de grootste ebookwinkel tot nu toe geopend. De ebooks kunnen gelezen worden op verschillende apparaten, waaronder de iPhone, de BlackBerry en op pc’s. Ook kondigde het bedrijf een exclusieve samenwerking met ereader fabrikant Plastic Logic aan.

De nieuwe ebookwinkel bevat bij opening meer dan 700.000 titels. Veel populaire titels zijn aantrekkelijk geprijsd, Amazon’s $ 9,99 strategie volgend. Barnes & Noble verwacht volgend jaar meer dan een miljoen ebooks te kunnen aanbieden. Een groot deel van het aanbod wordt geleverd door Google, dat onlangs al een half miljoen titels beschikbaar maakte voor de Sony Reader.

Naast de ebookwinkel heeft de boekhandelketen ook een nieuwe versie van de Barnes & Noble iPhone applicatie gelanceerd, welke gebaseerd is op de ereader app van FictionWise, dat eerder dit jaar overgenomen werd.

Opmerkelijk is dat Barnes & Noble een exclusieve samenwerking aangaat met Plastic Logic, wiens draadloze A4 ereader naar verwachting begin 2010 op de markt komt.

Barnes & Noble gaat met de ebookwinkel en de samenwerking met Plastic Logic als eerste grootschalig de concurrentie aan met Amazon, die eind 2007 de ebook markt betrad met haar Kindle en Kindle ebook store.

In het persbericht wordt niet gerept over DRM en het gebruikte ebook formaat, maar we kunnen er van uitgegaan dat de ebooks beveiligd zijn met een eigen beveiliging, welke ongetwijfeld niet compatibel is met andere systemen. Daardoor is het zeer de vraag of de ebooks gelezen kunnen worden op andere ereaders, zoals de Kindle, de Cybook of de BeBook.

Vorig artikelSony verlaagt prijs ereader
Volgend artikelFranse kijk op de toekomst van het ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in