Amazon verkoopt meer ebooks dan hardcovers

150
0
DELEN

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft bekendgemaakt dat het nu meer ebooks verkoopt dan hardcovers. Volgens Amazon is met de nieuwe lage prijs van de Kindle een omslagpunt bereikt. Sinds de prijsverlaging is de groei van de verkoop van de ereader verdriedubbeld.

Amazon stelde in een persbericht dat het bedrijf de afgelopen drie maanden voor elke honderd hardcover boeken honderd drieënveertig ebooks verkocht. Over de afgelopen maand ligt dat zelfs op een verhouding van honderd tot honderd tachtig. In de eerste helft van het jaar verkocht Amazon meer dan drie keer zoveel ebooks als in de eerste helft van 2009.

Inmiddels zijn er volgens Amazon vijf auteurs die via Amazon meer dan 500.000 ebooks verkocht hebben, namelijk Charlaine Harris, Stieg Larsson, Stephenie Meyer, James Patterson, en Nora Roberts. Onlangs maakte uitgever Hachette bekend dat Patterson met 1,14 miljoen ebooks een record gevestigd had. Van dat aantal zijn er ruim 867.000 via Amazon verkocht.

Amazon begon minder dan drie jaar geleden met de verkoop van de Kindle en ebooks. Het apparaat is nu al twee jaar lang het best verkopende product van Amazon. Daarna kwamen er andere winkels bij, zoals Barnes & Noble en Sony, maar geen daarvan heeft tot nu toe de dominantie van Amazon weten te doorbreken.

(Via: Amazon.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER