iBooks-update: nu ook audio en video

0

Apple heeft de iBooks-app een update gegeven waardoor het vanaf nu ook mogelijk is ebooks met audio en video weer te geven. Apple volgt daarmee concurrent Amazon, die deze functie enkele weken geleden al beschikbaar maakte.

Behalve de mogelijkheid om boeken met audio en video te lezen, biedt de update van de app nog andere nieuwe functies. Zo is het nu mogelijk om in te zoomen op afbeeldingen in ebooks, zijn er verbeteringen in de weergave van PDF-bestanden en kun je Engelstalige woorden opzoeken in het woordenboek in boeken die geen specifieke taalinstelling hebben. Verder zijn er nog enkele kleine verbeteringen aan de app doorgevoerd.

Vooral de toevoeging van audio en video springt in het oog. Dit wordt bij de ebooks van Amazon op dit moment vooral nog gebruikt voor bijvoorbeeld kookboeken, reisboeken of muziekboeken. Het valt echter te verwachten dat er in de komende tijd ook andere soorten ebooks met video en geluid bij zullen komen.

(Via: iPadPlanet.)

Vorig artikelAmazon verkoopt meer ebooks dan hardcovers
Volgend artikelSharp komt met ereaders en nieuw ebookformaat
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in