Sharp komt met ereaders en nieuw ebookformaat

0

De Japanse multinational Sharp zal nog dit jaar de ebookmarkt betreden met ereaders en een eigen ebookplatform. Op een persconferentie toonde het bedrijf twee LCD-ereaders en werd het XMDF-formaat gepresenteerd. Sharp wil zowel in Japan als in de VS ebooks gaan aanbieden.

Het XMDF-formaat is al sinds 2001 in ontwikkeling en Sharp zegt dat de nieuwste generatie nu gebruikt kan worden voor ebooks met audio en video. Het formaat kan zich automatisch aan verschillende layouts aanpassen en ondersteunt zowel eenvoudige tekstuitgaves als multimediale ebooks.

Sharp wil tegen het eind van het jaar twee ereaders op de markt brengen, een 5,5-inch en een 10,8-inch model. Beide apparaten zijn uitgerust met een LCD-scherm. Het bedrijf heeft voor de ebookplannen al afspraken gemaakt met Japanse uitgevers en kranten. Eveneens wil Sharp samen met het Amerikaanse Verizon het ebookplatform en de ereaders naar de VS brengen.

De komst van een nieuw ebookformaat en twee LCD-ereaders lijkt opmerkelijk. Vanuit Japans oogpunt is het dat misschien minder. Het XMDF-formaat wordt daar nu al veel gebruikt en de Japanse ebookmarkt speelt zich vooral af op mobiele telefoons en smartphones. De markt voor eInk-ereaders en de bijbehorende ebooks is in vergelijking stukken kleiner dan in Europa.

(Via: AFP.)

Vorig artikeliBooks-update: nu ook audio en video
Volgend artikelBeierse Staatsbibliotheek maakt app met zeldzame boeken
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in