Sharp komt met ereaders en nieuw ebookformaat

0
DELEN

De Japanse multinational Sharp zal nog dit jaar de ebookmarkt betreden met ereaders en een eigen ebookplatform. Op een persconferentie toonde het bedrijf twee LCD-ereaders en werd het XMDF-formaat gepresenteerd. Sharp wil zowel in Japan als in de VS ebooks gaan aanbieden.

Het XMDF-formaat is al sinds 2001 in ontwikkeling en Sharp zegt dat de nieuwste generatie nu gebruikt kan worden voor ebooks met audio en video. Het formaat kan zich automatisch aan verschillende layouts aanpassen en ondersteunt zowel eenvoudige tekstuitgaves als multimediale ebooks.

Sharp wil tegen het eind van het jaar twee ereaders op de markt brengen, een 5,5-inch en een 10,8-inch model. Beide apparaten zijn uitgerust met een LCD-scherm. Het bedrijf heeft voor de ebookplannen al afspraken gemaakt met Japanse uitgevers en kranten. Eveneens wil Sharp samen met het Amerikaanse Verizon het ebookplatform en de ereaders naar de VS brengen.

De komst van een nieuw ebookformaat en twee LCD-ereaders lijkt opmerkelijk. Vanuit Japans oogpunt is het dat misschien minder. Het XMDF-formaat wordt daar nu al veel gebruikt en de Japanse ebookmarkt speelt zich vooral af op mobiele telefoons en smartphones. De markt voor eInk-ereaders en de bijbehorende ebooks is in vergelijking stukken kleiner dan in Europa.

(Via: AFP.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER