Nu ook in Europa goedkoop je boeken laten scannen

0

In de Verenigde Staten en in Japan is het al langer een wijdverspreid gebruik. Vele bedrijfjes bieden er goedkoop de mogelijkheid gedrukte boeken te laten scannen om je collectie oude boeken op een ereader of tablet te kunnen lezen. Sinds kort is er ook een in Frankrijk die deze dienst aanbiedt.

Via de website Numerise.fr kun je gedrukte boeken opsturen naar een adres in Frankrijk, waarna je het boek in digitale vorm terug krijgt. Ook is het mogelijk bij een webshop, zoals bijvoorbeeld Amazon, een papieren boek te kopen en direct naar het bedrijf te verzenden.

Numerise.fr gebruikt wel een destructieve scanmethode: het boek in kwestie wordt van de omslag losgesneden, op een zelfde manier als ook de Koninklijke Bibliotheek sinds enige tijd een deel van de boeken digitaliseert.

Het bedrijfje accepteert boeken in alle mogelijke talen, maar kan niet overweg met boeken met veel plaatjes of een gecompliceerde opmaak. Je kunt kiezen of je het boek in PDF-formaat of in ePub/Mobi-formaat terug wilt krijgen. Dat laatste formaat is overigens nog niet beschikbaar voor Nederlandstalige teksten, maar wel voor Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Indonesisch.

Een boek in PDF-formaat digitaliseren kost bij Numerise.fr standaard 5 euro. Voor ePub/Mobi-formaat wordt een variabel tarief gehanteerd. Je betaalt in elk geval 8 euro en vervolgens 1 euro per honderd pagina’s. Je krijgt een maand garantie op ontbrekende pagina’s, en wanneer er bij de tekstherkenningssoftware meer dan tien fouten zijn gemaakt wordt het document opnieuw ingelezen.

Het feit dat de boeken kapot gesneden worden maakt het niet geschikt voor papieren boeken waar je erg aan gehecht bent. Maar wanneer je een boek enkel in papieren vorm hebt of kunt kopen en je zou het graag op een ereader of tablet willen lezen, is zo’n dienst een uitkomst.

(Via: Ebouquin.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in