Ebooks Harry Potter ook beschikbaar in Google eBooks

0

De ebooks van Harry Potter zijn ook via Google eBooks te lezen. De digitale boeken zullen niet bij Google te koop zijn, maar via een koppeling wel met de apps van Google te lezen zijn. Google meldt op het bedrijfsblog dat het hiervoor een overeenkomst met Pottermore gesloten heeft.

Een maand geleden maakte JK Rowling bekend dat de ebooks van Harry Potter exclusief via Pottermore te koop zullen zijn. Dit zou in principe betekenen dat de ebooks niet direct via bijvoorbeeld de Kindle of met een Google eBooks-account gelezen kunnen worden.

Volgens Google komt er bij aanschaf van de ebooks op Pottermore echter nu een optie om de ebooks aan een Google-account te koppelen. Hiermee komen de ebooks beschikbaar ‘in the cloud’ en kun je bijvoorbeeld op verschillende apparaten lezen en verder gaan waar je gebleven was. Vooralsnog geldt dit enkel voor Amerikaanse lezers.

Google heeft bovendien bij Pottermore weten te bedingen dat Google Checkout naast creditcards een betaalmogelijkheid wordt. Verder zal ook Youtube opnieuw ingezet gaan worden, zoals JK Rowling dat ook deed bij de onthulling van het platform Pottermore.

(Via: Google.)

Vorig artikelOngeduldige Google Books rechter komt met strikte deadline
Volgend artikelDrie vakantieromans voor 27,50

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in