Mobipocket op Nokia 5800 en N97

0

Voor degenen die een Nokia 5800 of een N97 hebben. Er kunnen ook heel goed ebooks gelezen worden vanaf deze toestellen met ruim 3 inch op de schermdiagonaal. Mobipocket heeft een versie van haar platform gelanceerd waardoor het geschikt is voor Symbian toestellen.

De 5800 is een van Nokia’s nieuwste touchscreen mobieltjes, de N97 was al een tijdje beschikbaar. Nokia heeft een wereldwijd marktaandeel van 38% en is daarmee de grootste mobiele telefoonfabrikant ter wereld.

Je kon in principe al wel Mobipocket draaien op je Nokia telefoon, maar 1 foute beweging met je stylus en de applicatie switchte naar fullscreen. Je kan dat oplossen door op de *-toets te drukken. Er was echter een nadeel: de 5800 had geen *-toets. Je moest de app deïnstalleren en opnieuw installeren om uit de fullscreen modus te raken.

De N97 heeft dit probleem niet. De N97 heeft namelijk wel een stertoets.

De Nokia’s draaien op het Symbian OS. Symbian is een samenwerkingsverband tussen Nokia, Ericsson, Panasonic en Samsung. Het voordeel van Symbian is dat je er heel gemakkelijk applicaties op kunt installeren. Ook kun je er je Outlook mee synchroniseren.

Het is wel jammer dat Amazon, eigenaar van Mobipocket, niet een update eruit kan doen om dit probleem te verhelpen. Kennelijk ligt de focus ergens anders. Aan de andere kant: hoe lang heeft Mobipocket nog te gaan, nu steeds meer ereaderfabrikanten en ebookhandelaren overstappen naar ePub?

(Via: Teleread.)

Vorig artikelWat vrouwen willen in hun ereaders?
Volgend artikelAmazon voldoet niet aan creditcard vereisten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in