Videoreclame in geprint tijdschrift

0

Pepsi en CBS gaan adverteren met videoreclame in Entertainment Weekly, een tijdschrift in print. Dit gaan ze doen door middel van een heel dun videoschermpje in het magazine. Denk Harry Potter’s Daily Prophet.

De schermpjes zijn ter grootte van een mobiele telefoon en zullen alleen verschijnen in de tijdschriften in New York en Los Angeles verspreid worden op 18 september 2009. De adverteerders zijn colamerk Pepsi en CBS dat previews van programma’s zal laten zien. De kosten van de advertentie zijn niet bekend gemaakt, maar het zal ongetwijfeld niet goedkoop zijn.

De video zal beginnen te spelen zodra de pagina omgeslagen wordt, net als de muziek in sommige wenskaarten. Op de chip die gebruikt wordt, staat de video opgeslagen.

Het is niet de eerste keer dat er geëxperimenteerd wordt met digitale marketing in een tijdschrift. Vorig jaar had Esquire, een mannentijdschrift, al een schermpje op de cover dat verschillende patronen liet zien. De technologie die hier gebruikt werd, is eInk, zoals bij de COOL-er en de Sony Readers. Het lijkt erop dat er bij Entertainment Weekly een andere techniek gebruikt gaat worden: de verversingssnelheid van eInk is niet snel genoeg voor video. Bovendien bevat het schermpje een batterij die opgeladen kan worden. De ontwerper van het scherm en de chip is Americhip, een bedrijf dat vaker inspeelt op zintuigen met chips in magazine advertenties. Dit heet “multisensory marketing”.

En zo zou het er dus uit kunnen zien:

(Via: BBC News.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in