Kindle heeft marktaandeel van 45%, Sony 30%

0

Recent onderzoek van de CleantechGroup heeft uitgewezen dat er ongeveer 1 miljoen ereaders in Amerika zijn. De Kindle van Amazon heeft ongeveer 45% marktaandeel, Sony 30%.

De overige 25% zijn verdeeld over de overige ereader-merken. Het bureau heeft schattingen gedaan omtrent de marktaandelen, omdat Amazon nog geen cijfers heeft vrijgegeven over de verkoop van de Kindle. CleantechGroup verwacht dat er zo’n 14,4 miljoen ereaders in 2012 in gebruik zullen zijn.

Het doel van het onderzoek was de impact van ereaders op het milieu te bekijken, de zogenaamde carbon footprint. De onderzoekers concludeerden dat op dit moment het aantal in gebruik zijnde ereaders te klein is om een significante impact op het milieu te hebben, maar gemiddeld genomen is de CO2 uitstoot in de levenscyclus van de ereader na een jaar volledig gecompenseerd.

Als de ereader na dat jaar nog steeds wordt gebruikt, scheelt dat per jaar zo’n 168 kg aan CO2 uitstoot. Dit is het equivalent van het produceren en distribueren van 22,5 papieren boeken.

(Via: Mobileread.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in