‘Google Editions in herfst, Google-tablet in november’

0

Volgens geruchten zal Google in de herfst de nieuwe dienst Google Editions lanceren. Eerder stond de introductie van de ebookwinkel gepland voor de zomer. Andere geruchten melden dat de internetgigant eind november met een tablet komt die op het eigen besturingssysteem Chrome OS draait.

De geruchten over Google Editions komen vooral uit een artikel van Reuters, over de deal tussen de Amerikaanse onafhankelijke boekwinkels en Google. Door deze deal kunnen de 14.000 leden van de American Booksellers Association via hun eigen website ebooks van Google gaan verkopen. Volgens Reuters staat de lancering van Google Editions gepland voor “deze herfst”. Ook een bericht van de voorzitter van de ABA geeft reden om van dit najaar uit te gaan. Michael Tucker, die vanwege deze deal goed op de hoogte zal zijn, stelt in een brief dat ze bij de ABA verwachten dat Google Editions “deze herfst” zal beginnen, “ruim voor het begin van het vakantieseizoen.”

Al langere tijd gaan er geruchten dat Google in samenwerking met HTC en Verizon bezig zou zijn met de ontwikkeling van een tablet. Volgens de website DownloadSquad zou deze Chrome-OS-tablet op 26 november op de markt moeten komen. Deze datum is niet toevallig gekozen, het is namelijk zwarte vrijdag, de dag na Thanksgiving en het begin van de inkopen voor de kerstperiode in de VS.

De geruchten over de Google tablet zijn echter een stuk minder betrouwbaar dan die over Google Editions. Google heeft namelijk eerder bekendgemaakt dat Chrome OS in eerste instantie voor netbooks ontwikkeld is en Android voor tablets. Ook Verizon heeft in het verleden gezegd dat het bedrijf met Google bezig zou zijn te werken aan een Android-tablet. Verder ontkracht de website Engadget de geruchten door andere bronnen te citeren die stellen dat er pas laat in 2011 een tablet met Chrome verwacht wordt.

Mocht Google Editions inderdaad in de herfst beschikbaar komen, dan zou het voor Google een goede zet zijn om direct daarna ook een tablet op de markt te brengen. Google Editions is immers volledig gericht op het ‘in the cloud’ lezen. Niet geheel toevallig is ook het besturingssysteem Chrome OS een cloudgebaseerd systeem.

Vorig artikelAndroid-tablet van Toshiba binnenkort op de markt
Volgend artikelPetitie Franse boekverkopers tegen Hachette vanwege iPadreclame
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in