Onderzoekers sturen eInk-badge aan via NFC

0

Onderzoekers van een tweetal universiteiten en Intel Labs zijn erin geslaagd om een badge met eInk-scherm via NFC aan te sturen. Bijzonder is dat het display niet over een eigen batterij hoeft te beschikken: de benodigde energie wordt via radiogolven overgebracht.

De NFC-WISP E-ink Display Tag beschikt over een 2,7” eInk schermpje. De informatie op het scherm kan geupdate worden door een smartphone met NFC-chip even tegen de tag aan te houden. De radiogolven dragen niet alleen de informatie over die getoond moet worden, maar ook de energie die nodig is om de gegevens op het eInk scherm te verversen.

De ‘ambient backscatter’-technologie is onder andere toepasbaar voor elektronische bagagelabels, die via NFC altijd de correcte bestemming kunnen tonen. Een andere mogelijke toepassing is het gebruik van de eInk tags in supermarkten, waarbij productinformatie en prijzen eenvoudig door een medewerker aangepast kunnen worden via een smartphone.

De kans is niet groot dat de NFC technologie gebruikt kan worden voor het aansturen van het scherm van een ereader. Daardoor is het scherm te groot, waardoor het te lang zou duren om de benodigde hoeveelheid energie draadloos over te dragen.

Hieronder is een video te bekijken van de precieze werking van de eInk Display Tag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in