Een op zes Amerikanen leest boeken op ereader of tablet

0

Uit een onderzoek van Harris Interactive blijkt dat inmiddels al een op de zes Amerikanen een digitaal leesapparaat gebruikt om boeken te lezen. Een jaar geleden was dat nog minder dan een op de tien. Van diegenen die nog geen ereader of tablet hebben is eveneens een op zes van plan in het komende halfjaar een apparaat aan te schaffen voor het lezen van boeken.

Onderzoeksbureau Harris vroeg 2.183 Amerikaanse volwassenen naar hun leesgewoontes op ereaders en tablets. Zoals ook al uit eerdere onderzoeken bleek, lezen mensen die boeken digitaal lezen meer boeken dan mensen die papieren boeken lezen. Gemiddeld leest een op de vijf Amerikanen meer dan 21 boeken per jaar, onder digitale lezers is dat meer dan een kwart (27 procent).

Ereaderbezitters kopen gemiddeld ook vaker een boek. 32 procent van de Amerikanen zegt het afgelopen jaar geen boeken te hebben gekocht, bij mensen met een ereader of tablet is dat maar 6 procent.

Volgens Harris is er ook een verandering in leesgewoonten te bespeuren. De helft van zowel ereaderbezitters als mensen zonder ereader zegt evenveel te lezen als voorheen, maar 36 procent van de ereaderbezitters leest meer dan voorheen, tegenover 16 procent van niet-ereaderbezitters.

Harris concludeert uit het onderzoek dat de uitgeefwereld snel verandert door de toename van het aantal ereaders en tablets. Zowel lezers als boekhandels zijn snel ingesprongen op de ontwikkelingen rond ebooks. Het is nu aan uitgevers om daarin mee te gaan, “hoe zij zich aanpassen bepaalt wie er binnen tien jaar nog overeind staat.”

(Via: Harris.)

Vorig artikelDaniel Pinkwater publiceert boek in delen online
Volgend artikelNatural History Museum publiceert ebook van ’s werelds duurste boek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in