Groot-Brittannië: onafhankelijke boekhandels sluiten aan bij Kobo

0

Kobo werpt zich in snel tempo op als digitale partner voor onafhankelijke boekhandels wereldwijd. In de Verenigde Staten sloot het vorige maand nog een overeenkomst met de nationale vereniging van onafhankelijke boekhandels. In Groot-Brittannië volgt het bedrijf nu dezelfde route.

Het van origine Canadese ereadingplatform maakte deze week een deal met de Booksellers Association. De 3.000 aangesloten boekhandels van deze vereniging krijgen de mogelijkheid Kobo’s ereaders en ebooks aan hun klanten aan te bieden. De boekhandels worden net als de andere partners van Kobo beloond voor zowel ereaderverkopen als ebookverkopen.

Met deze nieuwe overeenkomst loopt het aantal boekhandels waar de ereaders en ebooks van Kobo te verkrijgen zijn al op tot 14.000 wereldwijd. Daarnaast zijn de Kobo readers ook verkrijgbaar bij talloze elektronicazaken.

De snelle opmars van Kobo is des te opvallender wanneer je beseft dat het bedrijf nog geen drie jaar geleden werd opgericht. In relatief korte tijd is het platform gegroeid naar meer dan 10 miljoen leden. Eind 2011 werd het bedrijf overgenomen door het Japanse Rakuten.

(Via: Digital Book World)

Vorig artikelSchikking in Europese ebookzaak Apple en uitgevers
Volgend artikeliPad raakt snel geïntegreerd in Vlaamse scholen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in