Ebookplatform bibliotheken in januari 2014 gelanceerd

0

In januari 2014 wil stichting Bibliotheek.nl de eerste versie van het ebookplatform voor het publiek lanceren. Ook het ebookpluspakket komt in die maand beschikbaar. Voorafgaand daaraan gaan diverse bibliotheken testen met het nieuwe aanbod ebooks.

Het ebookplatform van de bibliotheken zal bij de lancering bestaan uit zo’n 2.000 ebooks die door leden geleend kunnen worden. Het platform wordt gebouwd door het CB.

Bibliotheekleden hebben vanaf januari toegang tot een aantal niet-recente ebooks. Daarnaast komt er een pluspakket met titels van 1 tot 3 jaar oud. Deze kunnen door leden geleend worden voor 20 euro per jaar. Ze kunnen daarmee 18 titels uitkiezen.

Het laatste kwartaal van 2013 vindt er echter al een zogenaamde soft launch plaats. Stichting Bibliotheek.nl vraagt bibliotheken om vanaf dan te gaan testen met de uitleen van ebooks.

Vorig artikelIcarus komt met Illumina HD, 6-inch ereader met frontlight
Volgend artikeleLinea introduceert ‘All You Can Read’-abonnement voor artikelen van tijdschriften en kranten
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in