Heet nieuwe B&N ereader Nook?

0

Vanavond om tien uur Nederlandse tijd is het pas echt zeker, maar afgelopen nacht explodeerde Twitter met de nieuwe naam van de ereader van Barnes & Noble. De Nook.

De Nook moet $259 gaan kosten. Voor die prijs krijg je een dual screen ereader. Het bovenste scherm is eInk en het onderste scherm een kleuren touchscreen. Het eInk scherm is 6 inch groot met een 800×600 resolutie. Met het onderste scherm kun je snel door de bibliotheek bladeren, een beetje zoals de coverflow bij iTunes. Via dit kleine 480 x 144 pixel schermpje kun je ook ebooks kopen of downloaden. Het zou ook mogelijk zijn om ebooks uit te lenen aan vrienden met dit apparaat. De ereader wordt mogelijkerwijs verkocht via Best Buy. Er is ook een website, www.nook.com, maar die doet het nog niet. De servers waar de site aan gelieerd is, zijn wel van Barnes & Noble.

Eerder deze week kreeg Barnes & Noble toestemming van de FCC om de ereader te gaan verkopen. De FCC is de Federal Communications Commission die al het niet-federale gebruik van radio, tv, breedband en andere mogelijke manieren van communicatie moet bekijken en goedkeuren of zo nodig afkeuren.

De naam van het apparaat, Nook, is enigszins vreemd gekozen. In het Engels heeft dit namelijk een dubbele betekenis.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelNRC ePaper 2.0 komt eraan
Volgend artikelNRC ePaper ook op iPhone en andere ereaders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in