NRC ePaper ook op iPhone en andere ereaders

0

NRC Handelsblad is vanaf vandaag te lezen op alle gangbare ereaders in Nederland, van onder andere Sony, Bebook, Cybook en Cool-er. Het aantal potentiële lezers wordt daarnaast aanzienlijk verruimd doordat het ePaper nu ook geschikt is voor de iPhone en iPod.

Deze ontwikkeling is mogelijk doordat het ePaper behalve in PDF voortaan ook in ePub van Adobe wordt geleverd. Het open bestandsformaat maakt eenvoudig publiceren mogelijk op meerdere soorten en maten ereaders.

“Het is een belangrijke vervolgstap in de digitale beschikbaarheid van onze informatie in het algemeen en op de markt van eReaders in het bijzonder,” aldus Gert Jan Oelderik, directeur-uitgever van NRC Media. “De informatie die onze redactie produceert is waardevol. Niet alleen in de vorm van ‘inkt-op-papier’, maar net zo goed als ‘pixels-op-beeldschermen’. De gestage groei van ons web- en ePaperabonnement toont aan dat steeds meer abonnees tot dat inzicht komen.”

Sinds 6 maart 2008 verschijnt NRC Handelsblad als één van de eerste kranten ter wereld dagelijks als ePaper op de iLiad ereader van iRex. Inmiddels bedient NRC Handelsblad 2.500 ePaper- en ruim 9.800 webabonnees in Nederland en buitenland.

NRC Handelsblad ePaper is de digitale variant van de gedrukte krant en kan dagelijks vanaf 15:00 uur worden gedownload tegen een abonnementsprijs van €16,50 per maand. Wie zich direct abonneert voor een heel jaar betaalt tijdelijk slechts €139,50. Onder de naam NRC Handelsblad Digitaal ontvangt de abonnee hiervoor zowel het ePaper als toegang tot de webeditie. Ter introductie biedt NRC Handelsblad iedereen in het bezit van een eReader de mogelijkheid om ePaper 6 weken kosteloos uit te proberen. Aanvragen kan via de site.

Je kunt hier alvast een voorproefje downloaden van de krant van gisteren in ePub formaat.

(Via: persbericht)

Vorig artikelHeet nieuwe B&N ereader Nook?
Volgend artikelVier nieuwe Clubreaders: Pocket, Touch, Six en Elegant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in