Lenen van ebooks bij Rotterdamse bibliotheek nog niet vlekkeloos

0

De bibliotheek van Rotterdam heeft twee Iliads ter beschikking, die onder voorwaarden worden uitgeleend voor een week per keer. Het uitlenen van ebooks werkt via Netlibrary. Het uitlenen van die ebooks via dit Netlibrary systeem loopt echter nog niet helemaal zonder problemen.

eReaders.nl kreeg van een lid van deze bibliotheek (naam bekend bij redactie) te horen dat er 227 ebooks te leen zijn en dat deze continu uitgeleend zijn. De waarschuwingsfunctie die Netlibrary heeft ingebouwd, schijnt ook niet optimaal te werken. Als je gewaarschuwd wil worden als het ebook terug is, krijg je onmiddellijk een e-mail dat het ebook terug is. Vervolgens kijk je bij het ebook en dan blijkt het nog altijd uitgeleend te zijn.

Op het Netlibrary systeem heb je ook de mogelijkheid om het geleende ebook terug te brengen. Zo hoef je het ebook niet te laten verlopen en kunnen andere mensen het snel weer lenen. Echter: als je je ereader synchroniseert met je pc, verdwijnt het ebook niet van het apparaat. De terugtelfunctie op het ebook blijft doorlopen.

Overigens hoef je niet eens lid te zijn van de bibliotheek om een ebook te kunnen lenen. Je kunt zo naar binnen lopen, een account op Netlibrary creëren en weer naar huis gaan om ebooks te lenen. Tenminste, als ze beschikbaar zijn.

Ine Josten van de bibliotheek Rotterdam was zo vriendelijk om ons te woord staan. Maar deze klachten hadden haar nog niet bereikt en zij kon er dus verder ook niets over zeggen. Ze wist ons wel te vertellen dat er 277 ebooks en 194 audioboeken te leen waren via de bibliotheek. Ook vertelde ze dat het uitlenen van de Iliads en de ePortal twee verschillende entiteiten binnen de bibliotheek zijn. De ebooks die op de twee Iliads staan komen van ebook.nl vandaan.

Heb je ook wel eens ebooks geleend bij je bibliotheek en ben je ook tegen dergelijke problemen aangelopen? Of ging het juist helemaal perfect? Deel dan je ervaringen in de comments.

Vorig artikelGerucht: Onyx Boox ereader verkrijgbaar bij Studon.nl?
Volgend artikel’s Werelds eerste dual book: de Entourage eDGe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in