’s Werelds eerste dual book: de Entourage eDGe

0

Na de vier Clubreaders, de Onyx Boox, de Alex van Spring Design en de Nook van Barnes & Noble is hier de volgende gegadigde in de strijd om een plaatsje op de ereader markt: de Entourage eDGe. Een dubbel scherm combinatie tussen netbook en ereader.

Dit apparaat is net als de Alex van Spring Design een dualscreen ereader. Uitgerust met een 9,7 inch eInk touchscreen om van te lezen aan de linkerzijde en ter rechterzijde eveneens een touchscreen van 10,1 inch met een Android besturingssysteem. De resolutie van dit scherm is 1024 x 600. Beide schermen zijn te bedienen met een stylus. Het maken van aantekeningen is mogelijk. Andere interessante kenmerken van deze netbook annex ereader zijn #GB geheugen, Wifi, Bluetooth, een SD sleuf, twee USB poorten, een ingang voor je koptelefoon en een batterij die tot 6 uur meegaat. Het apparaat weegt ruim 1100 gram.

De site is live en je kunt het apparaat al bestellen voor $490 als je in Amerika woont. Voor een andere kleur dan middernachtblauw moet $530 neergelegd worden. De andere kleuren zijn robijn rood, ijswit en ijsblauw. De Entourage eDGe zal pas in februari 2010 verstuurd worden.

Inmiddels is dit de achtste ereader in twee dagen tijd. Is de markt niet oververzadigd aan het raken?

(Via: Engadget.)

Vorig artikelLenen van ebooks bij Rotterdamse bibliotheek nog niet vlekkeloos
Volgend artikelBarnes & Noble’s nieuwe ereader gelanceerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in