MagZine.nu komt met iPad-app voor digitale tijdschriften

0

De online kiosk voor digitale tijdschriften MagZine.nu heeft sinds vandaag een gratis iPad-app waarmee tijdschriften op de tablet van Apple gelezen kunnen worden. Net als bij de vorige week gelanceerde app van AKO, gaat het om digitale tijdschriften die je in PDF-vorm kunt downloaden. Het aanbod tijdschriften is bij MagZine wel een stuk kleiner dan bij AKO.

Op MagZine.nu vind je tijdschriften als Wieler Magazine, Weight Watchers en Anoniem. Wanneer je de applicatie voor de iPad downloadt, moet je de app koppelen aan je account op MagZine.nu, waarna je eerder aangeschafte tijdschriften eenvoudig naar de app kunt overzetten. Vervolgens kun je de PDF-bestanden in de app lezen. Het bladeren door de webwinkel en het aanschaffen van magazines gaat niet in de app maar via de browser. De betaling verloopt via PayPal, Creditcard of iDeal.

MagZine.nu is een nieuw digitaal platform waar uitgeverijen hun tijdschriften kunnen verkopen. Het bedrijf is onafhankelijk en wil een zo breed mogelijk portfolio aanbieden van tijdschriften en strips speciaal bestemd voor tablets en ereaders. Daarnaast ontwikkelt MagZine.nu software voor het converteren van tijdschriften naar beveiligde digitale formaten, die geschikt zijn voor toekomstige tablets.

“We verwachten dat de marktontwikkelingen elkaar in hoog tempo op zullen volgen. Dit biedt uitgeverijen nog meer mogelijkheden om hun content via een groeiend kanaal aan te bieden en te verkopen”, aldus Wob ten Hoeve, directeur van MagZine.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in