Geruchten over nieuwe Nook van Barnes & Noble

0

De Amerikaanse boekwinkelketen Barnes & Noble heeft leden van de media uitgenodigd voor een persmoment op 26 oktober. Er zijn nog geen mededelingen gedaan over de inhoud van de persconferentie die het bedrijf zal geven. Precies een jaar geleden introduceerde B&N de eerste versie van de Nook. Geruchten gaan rond dat er nu een nieuwe ereader gelanceerd zal worden, met mogelijk een groter scherm, gericht op studenten.

In juli introduceerde Barnes & Noble het platform NOOKstudy. Met deze software kunnen studenten al hun digitale studieboeken, documenten en aantekeningen op een centrale plek beheren en gebruiken. Door deze introductie slaat het bedrijf een grote slag, want het is nu al de grootste leverancier van studieboeken in de VS, met exclusieve contracten met diverse onderwijsinstellingen. Met het nieuwe platform zou B&N deze positie ook op digitaal gebied kunnen verstevigen.

Er is een behoorlijke kans dat B&N nu een ereader voor dit platform zal aankondigen. The Digital Reader meldde al in juli dat de boekwinkel mogelijk bezig was met de ontwikkeling van zo’n apparaat. Het zou gaan om een ereader met een groot scherm en een 3G-verbinding. Studenten zouden de ereader kunnen gebruiken om hun lesmateriaal op te lezen.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelMagZine.nu komt met iPad-app voor digitale tijdschriften
Volgend artikelGoogle helpt bij digitalisering Dode Zee-rollen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in