Sony wil alternatief voor iTunes neerzetten

0

Voordat Apple definitief met ebooks aan de haal gaat in de iTunes Store, wil Sony een alternatief platform neerzetten met daarin muziek, video’s en ebooks.

De Japanse elektronicafabrikant timmert al jaren aan de weg met audio- en videoproducten en met haar Sony Readers, die internationaal veel positieve respons krijgen. Maar op het vlak van software en content voor de devices blijft het bedrijf achter, erkent ook Sony ceo Howard Stringer.

Naast kostenreducties staan voor 2010 ambitieuze plannen op het programma om te komen met een eigen online store, waar niet alleen muziek en video’s gedownload kunnen worden, maar ook digitale boeken.  Sony wil zich onderscheiden van iTunes door ook user-generated content toe te laten, op persoonlijke pagina’s.

Binnenkort lanceert Sony in de VS de Daily Edition, een ereader met 7″ scherm en draadloze connectiviteit. Het is nog niet bekend wie de content partners worden voor ebooks en epapers. Eerder runde Sony al een eigen ebook store met boeken in een eigen file format, maar het bedrijf stapte later wegens gebrek aan volume over op het open ePub formaat.

Het is alleen niet te hopen dat de Japanners blijven bij de voorlopige naam van het platform, Sony Online Service, afgekort S.O.S. …

(Bron: BusinessWeek)

Vorig artikelFull color ebookschermen van Qualcomm in 2010 op de markt
Volgend artikelDominicus reisboekjes beschikbaar als ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in