Riffle: soort Pinterest voor boeken

0

Er komen steeds meer boekensites die lezers willen helpen bij het ontdekken van nieuwe boeken. GoodReads is een van de bekendste en eerste sites op dit gebied, maar sinds kort is er bijvoorbeeld ook Zola. Riffle gooit het over een iets andere boeg, de site neemt Pinterest als grootste inspiratiebron. Je kunt er lijsten aanmaken en gelijkgestemde lezers volgen en zien wat ze lezen.

Is Riffle het nieuwe Pinterest voor boeken? De site is momenteel nog in een invite-only stadium (net als Pinterest een tijdlang was). Via een toegangscode die website Forbes verspreid kun je alvast toegang krijgen.

Na het koppelen van je account met Facebook, wordt je gevraagd naar je voorkeurscategorieën van boeken. Daarna kun je een aantal favoriete boeken ingeven, en een aantal boeken die je aan vrienden zou aanbevelen. Op basis hiervan ga je automatisch enkele mensen volgen die ongeveer dezelfde interesses hebben.

Op de openingspagina van de site zie je in het vervolg een lijst met boeken die door je ‘vrienden’ op de site aanbevolen zijn. Bij elk boek kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in het boek, of je het gelezen hebt en of je het zou aanbevelen.

De site bestaat verder uit een drietal tabbladen, een met je profiel, een met de mogelijkheid om mensen op de site te ontdekken en een tabblad met vragen. Met die laatste kun je vragen beantwoorden die over boeken gaan, waarna je nieuwe aanbevelingen krijgt op basis van je antwoorden. Daarnaast kun je verschillende lijsten aanmaken waaraan je boeken kunt toevoegen, deze lijsten deel je vervolgens eenvoudig via Twitter of Facebook.

Riffle is een interessante nieuwe site voor het ontdekken van boeken. Helaas is de site enkel nog in het Engels, dus lees je vooral Nederlandse boeken dan kan je er waarschijnlijk nog niet al te veel mee. Of Riffle ook zo populair gaat worden als Pinterest is nog even de vraag, de site is in elk geval wel gebruiksvriendelijk en biedt een leuke manier om nieuwe boeken te ontdekken.

Vorig artikelEreadermaker Pandigital failliet
Volgend artikelNieuw: ebook cadeaubon van Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in