Mis het niet: e-reading & tabletevent 2012

0

Op een nieuwe locatie en groter dan voorgaande jaren: het e-reading & tabletevent belooft een niet te missen event te worden. Met keynotes van o.a. Google en Talpa en een middag vol parallelsessies word je in een dag bijgepraat over digitaal lezen in al zijn verschillende vormen.

Op 20 maart 2012 vindt in het Spant! in Bussum het e-reading & tabletevent plaats. Dit event, dat inmiddels voor de derde keer georganiseerd wordt, is door zijn brede oriëntatie interessant voor uiteenlopende doelgroepen. Door verschuivingen op mediagebied hebben vele branches zowel op content- als hardwaregebied met elkaar te maken. Gaming, epublishing voor boeken/tijdschriften/dagbladen, onderwijs, video/tv/muziek en adverteerders; nieuwe combinaties zorgen ervoor dat contentstrategieën op verschillende vlakken herzien moeten worden.

De markt voor digitaal lezen is sterk in beweging en ook in 2012 staan er belangrijke ontwikkelingen op stapel. Zo zullen Amazon en Kobo de Nederlandse markt voor digitaal lezen betreden en zijn het GAU en KBb bezig met de ontwikkeling van een digitaal platform voor uitgevers en boekverkopers. Wat betekenen deze stappen voor de branche? Welke nieuwe initiatieven weten de consument te verleiden te betalen voor digitale content? En wat is nu eigenlijk nog een ‘boek’, nu enhanced ebooks, ePub 3, gaming en video/geluid in nieuwe combinaties gebruikt worden?

Programma
Al deze onderwerpen én meer komen uitgebreid aan bod. Twee interessante keynotesprekers presenteren hun visie onder leiding van dagvoorzitter Ruud Hendriks: Pim Schmitz (CEO van Talpa) gaat in op de kansrijke mogelijkheden die de combinatie tablet, smartphone, tv en internet biedt en Alexander Bregman van Google neemt je mee in de ontwikkelingen van Google Books, News en Magazines. ’s Middags is er een uitgebreid programma van parallelsessies over tal van onderwerpen: zoals e-publishing, veranderingen in de waardeketen, trends in hardware en kansen/bedreigingen voor bibliotheken. Ondertussen praten de partijen op de beursvloer je graag bij over hun product en is er alle ruimte om te netwerken met de andere bezoekers.

Early bird voordeel
Wil je ook bijgepraat worden over de ontwikkelingen in jouw branche? Netwerken met relevante contacten in een ontspannen setting? Bezoek dan op 20 maart 2012 het e-reading & tabletevent in het Spant! in Bussum. En wie zich voor 31 december 2011 nog inschrijft, profiteert van het early bird tarief van 195 euro. Een korting van maar liefst 130 euro! Inschrijven kan hier. Meer informatie over het programma vind je hier https://www.ereaders.nl/ereadingevent2012.

Mediapartner
eReaders Groep is mediapartner van het e-reading & tabletevent 2012. Via de website geven we voorafgaand aan het event informatie over het programma Daarnaast zijn we uiteraard aanwezig op het event en doen we live verslag op eReaders.nl.

Vorig artikelNoord-Hollands Archief lanceert online krantenviewer met historische kranten
Volgend artikelBarnes & Noble en Amazon gaan stripboekconcurrentie aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in