2016 Jaar van het Boek

0
2016 Jaar van het Boek
Afbeelding: http://www.2016jaarvanhetboek.nl

Boeken zijn altijd belangrijk, maar 2016 is officieel uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Gisteren gaf minister Jet Bussemaker in de Bibliotheek Amstelland/Boekhandel Venstra in Amstelveen het startsein voor een jaar waarin boeken en lezen centraal staan.

Het hele jaar door vinden er extra activiteiten, evenementen en wedstrijden plaats waarin boeken op een bijzondere manier in het zonnetje worden gezet. Zo start in april de Verkiezing van het Belangrijkste Boek, waarin alle Nederlanders kunnen stemmen op de boeken waarop ze het meest trots zijn en die hebben bijgedragen aan de vorming van onze cultuur en identiteit. Ook komt er een boekenfestival, een literair benefiet waarvan de opbrengt ten goede komt aan boeken voor kinderen van vluchtelingen, wordt er extra onderzoek gedaan naar de effecten van lezen en er zijn nieuwe educatieve schoolprojecten. Ook kun je meedoen met de prijsvraag ‘Bookshelfie’, waarmee je elke maand een boek kunt winnen door via Twitter en Facebook een foto te sturen van jouw boekenplank.

Dankzij de technologische ontwikkelingen in het afgelopen decennium zijn er tegenwoordig veel verschillende manieren waarop mensen lezen, maar dat heeft de behoefte aan boeken, in digitale of papieren vorm, niet veranderd. Boeken verrijken ons leven en zorgen voor kennis en ontspanning. Daarom wordt in 2016 de kracht van het boek gevierd.

Het Jaar van het Boek wordt mede mogelijk gemaakt door Bijzondere Collecties, de Koninklijke Bibliotheek, de Leescoalitie, het Letterkundig Museum, Stichting CPNB, Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven.

Op de website van 2016 Jaar van het Boek vind je het laatste nieuws en de evenementenkalender.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in