Natural History Museum publiceert ebook van ’s werelds duurste boek

0

Het Natural History Museum (NHM) heeft zijn eerste ebook gelanceerd voor de iPad. Het ebook bevat de inhoud van het duurste boek dat ooit verkocht is: The Birds of America.

De ebookversie van John James Audubons The Birds of America bevat alle 435 gravures van het originele boek. Het boek is één van de bekendste en meest waardevolle natuurhistorische boeken die ooit uitgegeven is. “Aangezien The Birds of America het duurste boek is dat ooit verkocht is (vorig jaar werd een complete editie verkocht voor £7,3 miljoen) en wij de digitale bestanden beschikbaar hebben, leek het een voor de hand liggend boek om mee te beginnen”, aldus NHM’s Howard Trent.

Het ebook is onderdeel van
E-book Treasures, een serie ebooks ontwikkeld in samenwerking met verschillende musea, bibliotheken en het softwarebedrijf Armadillo Systems. In oktober zal een gedrukte verkleinde versie van het boek uitgebracht worden. The Birds of America is het eerste ebook van het NHM, maar zeker niet het laatste. Trent legt uit: “Wij bekijken nu een aantal dingen en geloven dat de iPad echt mogelijkheden biedt voor het bewerken van geïllustreerde boeken en het toevoegen van aanvullende informatie.”

Het volledige ebook kost £9.99 (11,50 euro) en het ebook met de hoogtepunten, 85 gravures, kost £3.99 (4,60 euro). Het ebook is verkrijgbaar via iTunes voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelEen op zes Amerikanen leest boeken op ereader of tablet
Volgend artikelKB gaat Google-scans aanbieden via eigen platform

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in