Belgisch kinderboek ‘Antletics’ verschijnt enkel op de iPad

0

‘Antletics’, een lijvig voorleesboek voor kinderen, is het eerste Belgische boek dat speciaal voor de iPad ontwikkeld is, en dus niet in gedrukte vorm uitkomt. Auteur Johan Veldeman schreef het boek in het Engels, en wil er op die manier ook over de landsgrenzen heen furore mee maken.

Gisteren stelden schrijver Johan Veldeman en tekenaar Maarten Albrechts het interactieve kinderboek ‘Antletics’ voor in het insectenmuseum ‘De Lieteberg’ te Zutendaal. “Ik loop al drie jaar rond met dit verhaal, maar geen enkele uitgever durfde een kinderboek van 160 pagina’s uitgeven”, aldus de Hasseltse auteur Johan Veldeman. “Door de komst van de iPad werd plots heel veel mogelijk en dankzij de hulp van de Gentse bedrijven Smart-I en MobileJuice kan het verhaal exclusief bekeken worden op de iPad.”

In samenwerking met de hierboven vermelde bedrijven, voegden Veldeman en Albrechts tal van interactieve extra’s toe aan het boek. “Terwijl de ouder voorleest, kunnen de kinderen dingen ontdekken door op de tekeningen en teksten te klikken. Zo krijgen ze het gevoel dat ze deel uitmaken van het boek”, vertelt Johan Veldeman.

De schrijver bedacht het verhaal toen hij op vakantie was met zijn vrouw. Hij merkte een groep mieren op, die netjes op een rijtje achter elkaar liepen waardoor het leek dat ze aan atletiek deden. Zo ontstond de titel ‘Antletics’, een samentrekking van ‘ant’ (mier) en ‘athletics’ (atletiek). Het boek gaat over de mier Archie Ant, die op ontdekkingstocht gaat en onderweg allerlei interessante figuren tegen het lijf loopt en met tal van leuke bezigheden in aanraking komt.

Veldeman gebruikte het Engels als voertaal, en beoogt op die manier de brede internationale markt. “In landen waar Engels gesproken wordt, zoals de VS en Groot-Brittannië, is het boek bedoeld voor kinderen van vijf tot tien jaar oud. Elders kunnen tieners het boek bijvoorbeeld gebruiken om hun Engels op te krikken.” ‘Antletics’ werd intussen al in 26 landen minstens één keer gedownload.

Het lijvige interactieve kinderboek is opgedeeld in verschillende episodes. Het eerste hoofdstuk, getiteld ‘Archie and the Mysterious Sphere’, is alvast te downloaden via de App Store, voor 2,39 euro. De komende maanden verschijnen de overige delen, en op termijn komt er ook een Nederlandstalige versie van het iPad-boek op de markt.

Via: Het Nieuwsblad

Vorig artikelNoteSlate: 13 inch notitietablet met eInkscherm
Volgend artikelConcept Android-phone met drie schermen tart de verbeelding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in